Mazvtier muuttaa Suomeen!


Mazvtier muuttaa Suomeen!

Tammikuussa kansainvälinen huippuartisti Mazvtier muuttaa Suomeen ja liittyy Krunikan Leiman porukkaan. Alkusyksystä aloitettu työlupaprosessi meni läpi ja blackwork-artisti pääsee muuttamaan Helsinkiin. Meillä oli mahdollisuus haastatella huippulahjakasta kolumbialaista videopuhelun välityksellä ja kysyä fiiliksiä ennen muuttoa.
Avaamme myös Mazvtierin ajanvarauksen ja hänelle voi varata aikoja tammi-helmikuulle.

Kerro hieman itsestäsi ja miten kolumbialainen blackwork -taiteilija päätyi pohjolan perukoille Suomeen?
No, olen aina haaveillut vierailusta Pohjois-Euroopassa ja pitkään tähtäimessäni on ollut erityisesti Suomi: Rakastan lumisia maisemia ja tiheitä metsiä, mutta tärkeimpänä rakkauteni metallimusiikkiin! Kun viimeksi tapasin Krunikan Leiman poppoota ja koin elämää Suomessa muutaman viikon, tiesin, että tämä on minun paikkani. Tunsin olevani kotona.

Kuulemien mukaan työluvan saaminen on pitkä ja uuvuttava prosessi. Miten se meni kohdallasi?
Itse asiassa luulin, että se olisi pidempi ja vaikeampi. Tähdet olivat luultavasti oikeassa asennossa tai sitten onnistuin rukoilemaan Paholaista tarpeeksi, koska ei se ollut niin uuvuttavaa, haha. Paperityö vei vain kolme kuukautta, vaikka sodan aiheuttama raju muuttoliike kuulemma viivästyttää käsittelyaikoja. Koen olevani erittäin onnekas, sillä minulle oli kerrottu, että taiteilijana oleskeluluvan saaminen ei ole helppoa.

Onko sinulla suunnitelmia jäädä Suomeen ja/tai Eurooppaan pidemmäksi aikaa?
Jep! Tämä on ollut unelmani jo pienestä naperosta lähtien, joten haluan todellakin jäädä Suomeen/Eurooppaan erittäin pitkäksi aikaa. Vaikka viimeiseen henkäykseen asti. Rakastan Etelä-Amerikkaa, mutta kykenen kehittymään taiteiljana paremmin Euroopassa. 

Mitä eroja on työskennellä tatuointitaiteilijana Euroopassa ja Etelä-Amerikassa?
Vau, ero on valtava. Tatuointikulttuuri Euroopassa on kehittyneempi ja kasvanut vuosikymmeniä. On yleisempää saada isoja ja haastavia projekteja Euroopassa kuin Etelä-Amerikassa. Eurooppalaiset ovat avoimempia hulluimmillekin projekteille, mikä tekee siitä täydellisen alueen kehittyä taiteilijana. 

Oletko tehnyt paljon vierailuja? Jos olet, missä ja millaista se oli?
Vuodesta 2018 lähtien olen matkustellut paljon. Vierailin muutamassa studiossa Yhdysvalloissa, joissakin Kolumbiassa, Perussa, Espanjassa, Ranskassa, Tsekissä, Saksassa, Alankomaissa ja tietenkin Suomessa. Mielestäni tatuointitaiteilijana matkustaminen sekä monenlaisissa studioissa työskentely ovat loistavia mahdollisuksia oppia. Minulle vierailu on ollut mukavaa, tapasin paljon upeita ihmisiä matkoillani ja sain monia ystäviä. Koskaan ei tiedä, miten järisyttävän paljon uusia asioita voi taiteiljana oppia ympäri maailmaa.

Entäpä tatuointimessut? Mitkä ovat olleet parhaita kokemuksiasi?
Ehdottomasti kaksi parasta kokemusta ovat olleet viimeiset pari messua joihin osallistuin Perussa. Aluksi voitin blackwork-sarjassa ensimmäisen sijan, ja seuraavilla messuilla en pelkästään voittanut omassa sarjassani, vaan myös koko tatuointimessujen Parhaan tatuoinnin palkinnon.
Olen ainoastaan osallistunut messuille Etelä-Amerikassa, mutta en malta odottaa, että pääsisin osallistumaan ensimmäisille messuilleni myös Euroopassa.

Puhutaan hieman tatuoinneistasi. Miten kuvailisit tyyliäsi ja aiheita mitä teet?
Tällä hetkellä tyylini kuvaaminen on hieman hankalaa, koska se kehittyy koko ajan. Demonit, pahoilaiset ja pakanalliset aiheet ovat lähellä sydäntäni, mutta saan myös ideoita ja inspiraatiota lisäämällä asioita muista tyyleistä ja teemoista. Tällä hetkellä testailen paljon japanilaisen taiteen ja goottiarkkitehtuurin kanssa. Olen avoin aina kaikelle uudelle!

 

Avaat kalenterisi varauksille ja alat tatuoimaan Helsingissä tammikuun alusta lähtien. Millaisia projekteja otat mielelläsi vastaan?
Kaikki projektit jotka istuvat tyyliini ovat tervetulleita! Rakastaisin tehdä isoja projekteja kuten hihat, selät ja miksei torsotkin. Tatuointien lisäksi haluan ehdottomasti jatkaa projekteja kuvitusten ja kuvanveiston saralla päästyäni Helsinkiin!

Onko sinulla paljon valmiita designeja vai miten tatuointiprosessisi menee?
Minulla on jotain vanhempia designeja joita en ole vielä julkaissut ja työn alla mieletöm määrä kuvia jotka julkaisin kunhan pääsen Suomeen. Lopetin uusien kuvien tekemisen jokin aikaa sitten täällä Etelä-Amerikassa, mutta synkät teemani tuntuu miellyttävän pohjoisessa, joten kynä sauhuaa taas.

Olet intohimoinen metallimusiikin ystävä – Aiotko käydä konserteissa ja festareilla Helsinkiin päästyäsi?
Totta helvetissa! Ette uskokkaan kuinka fiiliksissä olen siitä, että pääsen asumaan ”metallimaassa”! Aion käydä niin monella keikalla kuin mahdollista ja ainoa huoleni on että kuinka pitkälle energiani riittää valtavan keikkatarjonnan takia!
Ja voitteko uskoa! En ole koskaan ollut festareilla! Festarit eivät ole niin yleisiä Etelä-Amerikassa Eurooppaan verrattuna.

Haluatko vielä sanoa jotain ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita ottamaan tatuoinnin sinulta?
Älkää ujostelko kysyä isoja projekteja! Rakastan hulluimpiakin ideoita!

Varaa aikasi Mazvtierin konsultaatioon TÄSTÄ.

+ There are no comments

Add yours